Alternatieve dagbesteding / time-out 

Het huis van de sterren is er voor lagere schoolkinderen  vanaf het eerste leerjaar bij wie het (op school) even niet meer gaat.

We zorgen samen voor de dieren en werken met de seizoenen mee in de tuin. In het atelier kunnen we pottenbakken en vogelhuisjes of dierenhokken bouwen. Er wordt samen eten klaar gemaakt en gegeten.

Dit om even weg te zijn uit de negatieve spiraal en nieuwe energie en positieve ervaringen op te doen. 

We bieden  ondersteuning binnen een lopend traject. Een doorverwijzing is mogelijk vanuit of  in samenspraak met het bestaand netwerk (CLB). Kinderen kunnen bij ons terecht op donderdag en vrijdag van 8u30 tot 16u30.  

 

Co-housing voor jongvolwassenen

Vanaf 18 jaar valt vaak zorg weg en kan de stap nog te groot  zijn om zelfstandig te wonen.  Thuisblijven is niet altijd de beste optie.  Bij ons krijgen ze een tijdelijke thuis. Er is plek voor drie jongvolwassenen.

 

Opvang transitmigranten

Ons huis staat nu en dan open voor dakloze mensen op de vlucht. Het voorbije jaar verbleven hier mensen uit Eritrea, Ethiopië, Kosovo en Sudan. 

Pony en ezel ritten

Op woensdag middag en zaterdag kunnen kleine kinderen (tot 20 kg) een ritje maken op de ezel. Dit onder 1 op 1 begeleiding. De opbrengst is voor de vzw. 

 

    In ons atelier hebben we enkele draaischijven voor pottenbakken. Altijd zin gehad om dit eens te proberen? Dit is je kans...

    Annemie geeft je graag een initiatie!

    Je leert tijdens zo'n sessie de klei klaarmaken, centreren op de schijf en opbouwen naar een potje. Best spannend, de klei kan een eigen willetje hebben.

    Heb je nadien zin in méér? Op afspraak ben je welkom om zelf te komen oefenen.