Alternatieve dagbesteding

Het huis van de sterren is er voor middelbare scholieren bij wie het (op school) even niet meer gaat.

We zorgen samen voor de dieren en trekken erop uit met de ponys'. Als het weer het toestaat picknicken we onderweg.  Bij slecht weer houden we ons bezig in ons atelier, koken we samen of spelen we samen spelletjes.

Dit om even weg te zijn uit de negatieve spiraal en nieuwe energie en positieve ervaringen op te doen. 

We bieden  ondersteuning binnen een lopend traject. Een doorverwijzing is mogelijk vanuit of  in samenspraak met het bestaand netwerk (CLB).
Jongeren kunnen bij ons terecht op donderdag van 9u tot 16u.  

Co-housing voor jongvolwassenen

Vanaf 18 jaar valt vaak zorg weg en kan de stap nog te groot  zijn om zelfstandig te wonen.  Thuisblijven is niet altijd de beste optie.  Het Huis van de Sterren biedt een veilige stek om  ervaring in autonoom wonen op  te doen.  Er is plaats voor zeven jongvolwassenen.

Pottenbakken

In ons open atelier hebben we 6 draaischijven voor pottenbakken. Altijd zin gehad om dit eens te proberen? Dit is je kans...

Annemie gaat graag samen met jou aan de slag. Zij is geen professioneel pottenbakster, maar kan met veel enthousiasme het plezier van het pottenbakken  aanwakkeren.  Zij doet ondertussen mee. Want samen dingen doen is één van onze motto's. Dit maakt het leren nog leuker.

    Trektocht met paarden

    Olaf en Tumi, de twee IJslandse pony's, en Tjaska, de liefste hond van de wereld, gaan heel graag op stap.  Jongeren vanaf 12 jaar kunnen mee.  We verkennen de verborgen pareltjes in de Zwalmstreek,  op het ritme van de dieren en van elkaar.  Het is een dagactiviteit die begint en eindigt met het verzorgen van paarden en weide. Ook de trektochten zijn er voor jongeren uit verschillende contexten. De dagtochten gaan door op vrijdagen. Voor de trektochten klik je best verder om te kijken wanneer deze ingepland staan.  Ben je geïnteresseerd,? Stuur dan een mailtje naar annemie@huisvandesterren.be. Ook jeugdinstellingen kunnen een aanvraag doen.

    Jongerenkampen 

    Tijdens de schoolvakanties organiseren we kampen voor jongeren.  We combineren pottenbakken met zorg voor de dieren en  chillen in en rond de zwemvijver.  Ook hier gaan we voor inclusie.  Door samen te werken en plezier te maken, geven jongeren elkaar het gevoel erbij te horen, ongeacht hun achtergrond of verleden.  Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar annemie@huisvandesterren.be.  Ook instellingen kunnen een aanvraag doen. De data voor de kampen komen in de nieuwsbrief.