Een rondje pottendraaien in ons open keramiek atelier

In ons open keramiek atelier hebben we 6 draaischijven voor pottenbakken. Altijd zin gehad om eens te proberen pottenbakken? Dit is je kans...

Annemie gaat graag samen met jou aan de slag. Zij is geen professioneel pottenbakster, maar kan met veel enthousiasme het plezier van het pottenbakken  aanwakkeren.  Zij doet ondertussen mee. Want samen dingen doen is één van onze motto's. Dit maakt het leren nog leuker.

Initiatie pottenbakken: Tijdens een initiatie worden alle stappen  getoond. Vervolgens kruip je zelf achter de draaischijf en maak je jouw eerste potje. 

Vierdaagse pottenbakken: Bij een vierdaagse heb je na de eerste ervaring nog een extra avond om verder te oefenen. Tijdens de derde sessie draaien we de potjes af en kan je het bewerken door er bijvoorbeeld patronen in te kerven.  Zo zijn de potjes klaar voor een eerste bak. Na twee weken kom je terug voor de vierde sessie. Nu brengen we kleur aan op de potjes door ze te glazuren. Na de tweede bak zijn de potjes klaar en kan je ze komen afhalen. 

 

  Wil je zelf  gebruik maken van ons atelier? Dan tonen we jou graag de weg en kan je gebruik maken van al ons materiaal.  Je maakt best op voorhand een afspraak door een berichtje of whatsapp te sturen naar 0474/35.38.59

   

  Per initiatie of vierdaagse kunnen 6 mensen zich inschrijven.

  • Inschrijven

  Je kan je inschrijven door onderstaand formulier in te vullen en op verzenden te duwen. 

  • Prijs

  45 euro. Bij de initiaties is één afgewerkt potje inbegrepen. Deze kan je nadien komen afhalen.

  150 euro vierdaagse voor beginners. Dit is inclusief 3 afgebakken en geglazuurde potjes. Wil je meer potjes laten afbakken en glazuren dan kan dat voor 15 euro per afgebakken kg.

  15 euro om zelf te komen draaien in het open atelier. Klei kan per pak overgekocht worden voor 12 euro. We hebben verschillende glazuren.  

  15 euro per afgebakken kg.  Hiervoor worden de potjes tweemaal gebakken en kan je de potjes zelf  glazuren.

  • Locatie

  Het Huis van de Sterren - Ketsestraat 21 -  Dikkelvenne

   

  Deze sessies richten zich op volwassenen (tenzij anders aan gegeven), maar kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook deelnemen.

  Tot binnenkort!

   

  inschrijfformulier