Zoeken, springen, vallen en weer doorgaan. En soms een keer stilstaan. Om te knuffelen en om bij de beestjes te zijn. Daar word ik rustig van. En dan opnieuw zoeken, springen, vallen en weer doorgaan. Doe je mee? Lekker zot. Dat ben ik. En ook een beetje kinesist die graag met kinderen werkt. Als de klassieke weg niet helpt ga ik loos om het ijs te breken. Zo kan je me betrappen op een kussengevecht of een "gekke bekken" sessie.  Ik werk nu halftijds in het wijkgezondheids- centrum 'De Kaai' zodat ik tijd vrij heb voor het Huis van de sterren.  

Annemie

Een open huis. Een kinderdroom komt uit.

Mijn geploeter als mens en mijn werk als huisarts hebben me geleerd waar het echt om gaat: graag zien en graag gezien worden.

Kom binnen, zet je rugzak neer en schuif mee aan tafel. Als je wil, kan je tonen wat je hebt meegebracht. De bloemen en de stenen. En als je uitgerust bent, vertrek dan maar. Je rugzak zal lichter voelen.

Je bent altijd opnieuw welkom.

Peter 

 

Op het gemak.

Niet te druk.

En stoer kan wel, als ik denk dat dat nodig is. 

Maar als ik met de dieren knuffel of als ik aan het lezen of tekenen ben, hoeft dat gelukkig niet. 

Ferre

Groepen kinderen  daar draai ik mijn hand niet voor om.

In een mum van tijd organiseer ik een toffe activiteit bij de Chiro. 

Ik doe niets liever dan afspreken met mijn vrienden.  Het afgelopen jaar heb ik  dat echt gemist. 

Daarnaast ben ik een ijverige student sportwetenschappen. 

Merel

Hey, ik ben Chaska. Dat betekent ster of fonkeling in het Quechua. Ik ben een rendier. Als ik mag, ga ik er als een haasje vandoor om te rennen. Verder ben ik erg chill en kom ik erg graag  bij jou op schoot of kom ik gewoon op jou liggen.

 

Hahaha, ik ben Olaf de grappenmaker. Ik kom altijd even langs om te kijken wie jij bent en wat je bij jou hebt. En hoewel ik soms wat kleine streken uithaal, ben ik vooral heel zacht. Als ik mijn hoofdje tegen jou leg of zachtjes mijn adem in jouw gezicht blaas, kan het niet anders dan dat je smelt.

Wij zijn  emoji cavia's   RaBANGer   , AardBLIJ, PompelMOE, FramBOOS, BloemCOOL, AvoKWAADo, BrocoLIEF en PastiSNIK.  Als je even rustig wil worden, kan je bij ons een boekje komen lezen of gewoon naar ons kijken. Vaak wonen er ook veldmuisjes bij ons. We eten  gezellig samen.

Mogen we jullie voorstellen: de familie Takkies.

Met bovenaan Linde Takkie en onderdaan Berk Takkie.

Samen vormen zij een gezin. Zij hopen later kleine konijntjes te krijgen. Hoe zullen wij ze dan noemen? Misschien Vlier of Bloesem of Wortel of Els of Kersje

Mocht ik kunnen, ik zou in jou kruipen.  Zo graag word ik geknuffeld. Ik ben Njawi. Dat betekent oog in het Quechua.  Ik heb één oogje en hoor maar aan één oor. Toen ik nog een puppy was, had ik geen baasje en geen huis. Ik woonde op straat. Dat was niet zo fijn. Nu word ik snel bang als er enge geluiden zijn. Het liefst van al verstop ik  mij dan  in een hoekje of onder een stekelstruik tot de enge geluiden er echt niet meer zijn. 

 

Je hoeft niet voor mij weg te lopen. Blijf maar staan. Ik ben de Grote Vriendelijke Taco.  Zacht van buiten en van binnen.  The Old Horse Lodge heeft mij gered van de honger. Nu ben ik hier. Nu ben ik dankbaar. Streel mij maar, je mag een stukje van mijn warmte en mijn zachtheid hebben.

Hallo, ik ben een mens. Sommigen denken dat ik een geit ben, maar ze zijn mis. Kijk maar, ik sta  recht op mijn benen. Ik heet Alioth. Dat is net als Mizar een heldere ster van het sterrenbeeld grote beer. Maar het is niet omdat Mizar ook een ster is, dat ik een geit ben, want ik ben een mens.

Als je vraagt hoe wij heten, zeggen we tok en kukeleku. Wij heten dan ook Tok, Tok, Tok, Kukeleku, Zaki en Fani.  Zaki en Fani logeerden bij ons in de tijd dat zij  geen huis hadden. Wij, de twee grote bruine kippen zijn met trots naar hen vernoemd. Wij scharrelen overal tussendoor. Het is enkel oppassen geblazen voor de hondjes, want die lusten ons wel rauw. 

Ie AAAAA Elsa is mijn naam. Ik ben maar een kleintje, maar sta mijn vrouwtje wel. Je ziet aan mij niet dat ik niet meer de jongste ben. Ook ik ben een echte knuffelkont. Ik doe dan ook mijn best om op de eerste rij te staan.

knor knor Wij zijn Merak en Dubhe. Moeilijke namen hè! Gelukkig zijn wij erg slim en kunnen we dat wel onthouden. Om het jullie makkelijker te maken zullen we ook luisteren naar Raki en Dubbie. Wij knorren onverstoorbaar rond en onderzoeken alles wat we tegenkomen. Mogen we jou ook even besnuffelen met onze beweegneusjes?

Ze noemen mij Tumi . Achter mijn lange voorlok zitten prachtige, wijze, fonkelende ogen. Ik regeer over de weide, want ik weet wanneer het goed is. Je kan mij dus vertrouwen en op mij bouwen. Ik wijs je wel de weg.  Net als Olaf ben ik een Ijslander. Klein, maar fijn en oersterk. 

Eten, eten en eten. Dat zijn mijn hobby's. Mijn naam is dan ook Ginger.  Dat betekent gember en  is erg lekker.  Maar andere dingen die je aan het eten bent, wil ik gerust ook wel proeven.  Ze noemen mij hier emo poes. En ik moet toegeven, ik ben best wel gevoelig. 

Ik ben Mizar. Een heldere ster in het sterrenbeeld Grote Beer.  Als je in de weide komt, ben ik altijd heel nieuwsgierig. Graag snuffel ik wat aan jou en stap ik wat achter jou aan. Kroel je dan ook even in mijn nek? Want dat vind ik zalig.