Zoeken, springen, vallen en weer doorgaan. En soms een keer stilstaan. Om te knuffelen en om bij de beestjes te zijn. Daar word ik rustig van. En dan opnieuw zoeken, springen, vallen en weer doorgaan. Doe je mee? Lekker zot. Dat ben ik. 

Als kinesist met een specialisatie in jeugdzorg heb ik gezien hoe kinderen en jongeren tegen verwachtingen aanbotsen en in de knoop geraken. 

Hen terug af en toe zien stralen. Daar word ik gelukkig van. 

Annemie

Een open huis. Een kinderdroom komt uit.

Mijn geploeter als mens en mijn werk als huisarts hebben me geleerd waar het echt om gaat: graag zien en graag gezien worden.

Kom binnen, zet je rugzak neer en schuif mee aan tafel. Als je wil, kan je tonen wat je hebt meegebracht. De bloemen en de stenen. En als je uitgerust bent, vertrek dan maar. Je rugzak zal lichter voelen.

Je bent altijd opnieuw welkom.

Peter 

 

Hey, ik ben Chaska. Dat betekent ster of fonkeling in het Quechua. Ik ben een rendier. Als ik mag, ga ik er als een haasje vandoor om te rennen. Verder ben ik erg chill en kom ik erg graag  bij jou op schoot of kom ik gewoon op jou liggen.

 

In memoriam onze lieve Olaf de grappenmaker. Hij kwam altijd even langs om te kijken  en om bij jou te zijn. En hoewel hij soms wat kleine streken kon uithalen, was hij vooral heel zacht. Als hij zijn hoofdje tegen jou legde of zachtjes zijn adem in jouw gezicht blies, kon het niet anders dan dat je smolt. En zo smolt hij zelf ook mee met de sneeuw op 22 januari 2024. Voor altijd in ons hart met jouw wijze lessen in ons verankerd.

Wij zijn  emoji cavia's   RaBANGer   , AardBLIJ, PompelMOE, FramBOOS, BloemCOOL, AvoKWAADo, BrocoLIEF en PastiSNIK.  Als je even rustig wil worden, kan je bij ons een boekje komen lezen of gewoon naar ons kijken. Vaak wonen er ook veldmuisjes bij ons. We eten  gezellig samen.

Mogen we jullie voorstellen: de familie Takkies.

Met bovenaan Linde Takkie en onderaan Berk Takkie.

Samen vormen zij een gezin. Zij hopen later kleine konijntjes te krijgen. Hoe zullen wij ze dan noemen? Misschien Vlier of Bloesem of Wortel of Els of Kersje

Mocht ik kunnen, ik zou in jou kruipen.  Zo graag word ik geknuffeld. Ik ben Njawi. Dat betekent oog in het Quechua.  Ik heb één oogje en hoor maar aan één oor. Toen ik nog een puppy was, had ik geen baasje en geen huis. Ik woonde op straat. Dat was voor mij niet zo fijn. Nu word ik snel bang als er enge geluiden zijn. Het liefst van al verstop ik  mij dan  in een hoekje of onder een stekelstruik tot de enge geluiden er echt niet meer zijn. 

 

Hoi hoi hoi hoi Ik ben Raf. En oooh wat steek ik graag mijn neus in jouw zak(k)en.  Ik ben kei enthousiast om samen met jou iets te doen. Van zodra je een halster voor mijn neus houdt, doe ik die zelf wel aan.  Je hoeft mij maar één keer iets te laten ervaren en de volgende keer weet ik dat nog perfect.  Soms plaag ik Tumi wel eens wat. Hij vindt dat niet altijd leuk, maar ik speel dan gewoon verder. Ze zeggen dat dat komt, omdat ik nog zo jong ben?? Raar, want ik ben ouder als mijn broertje Basje.

Hallo, ik ben een mens. Sommigen denken dat ik een geit ben, maar ze zijn mis. Kijk maar, ik sta  recht op mijn benen. Ik heet Alioth. Dat is net als Mizar een heldere ster van het sterrenbeeld grote beer. Maar het is niet omdat Mizar ook een ster is, dat ik een geit ben, want ik ben een mens.

Als je vraagt hoe wij heten, zeggen we tok en kukeleku. Wij heten dan ook Tok, Tok, Tok, Kukeleku enZaki. Zaki e logeerde bij ons in de tijd dat hij  geen huis had. Hij sneed dan altijd al ons eten fijn. Wij, de twee grote bruine kippen zijn met trots naar hen vernoemd. Wij scharrelen overal tussendoor. Het is enkel oppassen geblazen voor de hondjes, want die lusten ons wel rauw. 

Ik ben lieve, nieuwsgierige, zachte Basje. Ik lijk best veel op mijn oudere broer Raf en toch zijn wij helemaal anders.  Raf probeert soms wel eens de baas te spelen over Tumi. Ik speel alleen met hem, maar de baas over hem wil ik helemaal niet zijn. Via hier zou ik graag wel willen melden dat ik het super fijn vind als je achter mijn oren kriebelt, neem het gerust als een hint.

Ie AAAAA Elza is mijn naam. Ik ben maar een kleintje, maar sta mijn vrouwtje wel. Je ziet in mijn ogen niet dat ik niet meer de jongste ben. Knuffelen mag soms best een keer, maar liever ga ik samen met jou op stap. Als er iets te doen valt, doe ik dan ook mijn best om op de eerste rij te staan.

knor knor Wij zijn Merak en Dubhe. Moeilijke namen hè! Gelukkig zijn wij erg slim en kunnen we dat wel onthouden. Om het jullie makkelijker te maken zullen we ook luisteren naar Raki en Dubbie. Wij knorren onverstoorbaar rond en onderzoeken alles wat we tegenkomen. Mogen we jou ook even besnuffelen met onze beweegneusjes?

Ze noemen mij Tumi . Achter mijn lange voorlok zitten prachtige, wat bezorgde, wakkere ogen.  Ik  ben lief en zacht en wil jouw vriend zijn. Je kan mij dus vertrouwen en als je mij goed kent, samen met mij bouwen. Als we elkaar helpen vinden we wel de weg.  Net als Olaf ben ik een Ijslander. Klein, maar fijn en oersterk. 

Ik ben Mizar. Een heldere ster in het sterrenbeeld Grote Beer.  Als je in de weide komt, ben ik altijd heel nieuwsgierig en lief. Graag snuffel ik wat aan jou en stap ik wat achter jou aan. Als Alioth streken uithaalt en iemand lastig wil vallen,  zet ik hem wel even op zijn plaats en bescherm ik jou. 

Ellen Rijcken is trotse Meter