Dagtochten

Olaf en Tumi, de twee IJslandse pony's, en Tjaska, de liefste hond van de wereld, gaan heel graag op stap.  En jongeren vanaf 12 jaar kunnen mee. We verkennen de verborgen pareltjes in de Zwalmstreek,  op het ritme van de dieren en van elkaar.  Het is een dagactiviteit die begint en eindigt met het verzorgen van paarden en weide.  De tochten zijn er voor jongeren uit verschillende contexten en gaan door op donderdagen en  tijdens schoolvakanties of op een zaterdag. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar annemie@huisvandesterren.be. Ook instellingen kunnen een aanvraag doen. 

Trektochten  2024 

Bepakt en bezakt trekken we er op uit met Olaf, Tumi en Tjaska.  Op het ritme van de dieren en van elkaar.  Aan het einde van de dag slaan we ons kamp op , zorgen we voor de dieren en maken we zelf ons eten klaar. In de ochtend breken we alles weer af en maken ons klaar om te vertrekken. De trektochten zijn er voor de avonturiers, maar ook voor diegenen die de rust van de dieren en de natuur zoeken. We leggen dagelijks ongeveer 15 kilometer af. We werken met kleine groepjes van 4 jongeren. Jongeren  vanaf 12 jaar uit verschillende contexten zijn welkom.  We vertrekken vanuit het solidariteitsprincipe waarbij de iets bredere schouders iets meer betalen. Dit maakt dat er ook jongeren die in kansarmoede  leven meekunnen.  

 

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mailtje naar annemie@huisvandesterren.be. Ook instellingen kunnen een aanvraag doen.

Inschrijven voor een trektocht of dagtocht kan door dit formulier in te vullen en te verzenden