Ons lichaam praat met ons...

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 19:05

Ons lichaam praat met ons. In het lezen van deze taal zijn onze dieren echte experten. Ze spiegelen het ons. Niet met woorden. Soms wel met een zucht of een beweging. Maar het zijn niet enkel de dieren die deze taal goed machtig zijn. Ook vele zorgverstrekkers weten dat het lichaam ons ook veel vertelt over onze geest en ziel. Niet alle pijn is meetbaar of zichtbaar met een test. Een pilletje is hier vaak niet de oplossing voor.

Dieren als medicijn

Vorige week zagen we hier een mooi staaltje van een andere benadering van gezondheid. Gezondheidscentrum MediSina uit Brussel bracht ons een bezoek samen met kinderen en een aantal ouders. Voor sommigen van hen was het hun allereerste uitstap in België.

Eén van de kinderen durfde niet naar binnen uit schrik voor de hond. Ze bleef op afstand, maar kwam toch steeds een beetje dichterbij. Tot ze tegen de hond aangeplakt leek te zitten. Ze straalde.

Een stille jongen zat samen met zijn kleine broertje op de pony. Ook hier sprak hun lichaam. Woorden waren hier niet nodig om te zien dat ze aan het groeien waren.

Elza de ezel koos ervoor om de hele tijd bij de kinderen te blijven. Ze had de vrijheid, de poort stond open. Zo vertelde ze de kinderen dat zij de moeite waard waren om bij hen te zijn. Het straalde zoveel rust en vertrouwen uit.

En zo dienen al onze dieren als medicijn.

Dank je Gezondheidscentrum MediSina, wij geloven echt dat jullie deze mensen hiermee een beetje gezonder hebt gemaakt.